Altın Çağ

Avrupa'nın "Karanlık Çağ" olarak adlandırdığı takriben 500 ile 1500 yılları arasını kapsayan  dönem Avrupa halkları için gerçekten bir karanlık çağ iken, İspanya'dan Çin'e kadar uzanan İslam coğrafyasında "Altın Çağ" hakimdi.

Bilim ve İlim her yönden zirve yapmış, müthiş bir medeniyet tasavvuru oluşmuş, yaşam standardı, modern dünyada hala ulaşamadığımız bir düzeye ulaşmıştı.

Bize öğretilenler, gerçeğin aksine köleliğin, savaşların, barbarlığın hakim olduğu bir dönemi anlatıyor. Halbuki gerçek oldukça farklı.

Avrupa insanlarının, kendi karanlık çağlarını dünyaya mal etmesi ne kadar tuhaf. Oysa herkes şunu akledebilir ki, çağdaşlık ve gelişmişlik medeniyetten medeniyete değişkenlik gösterir. Buna, var oldukları dönemde diğer dünya halklarından gelişmişlikleri açısından sıyrılmış Çin medeniyeti, İslam medeniyeti, Mezopotamya medeniyeti, Yunan medeniyeti gibi bir çok örnek gösterilebilir.

Sözü fazla dolandırmadan sizi, Avrupa yapımı kısa filmi izlemeye davet ediyorum. Biz, kendimizi her ne kadar kabul edemesek de, onların gözünden Altın Çağ...:





Bu içerik ©İşlem Atölyesi tarafından üretilmiştir.
Sonraki yazı Önceki yazı
Henüz yorum yapılmamış
Yorum ekle!
Yorum url
başa