Güç uykusu tekniği



Ünlü bilim insanı Einstein'in gün içinde koltuğuna oturup, sık sık ve az az uyuduğu söylenir. Hatta fazla dalmamak için, eline bir kaşık alır, altına bir tepsi koyar, kaşık düşünce uyanırmış! İşte bizim yöntemimiz de tam olarak bu!
 
Okulumuz bitti, masamızın başına geçtik. Çalışmak istiyoruz, ancak çok yorgun ve uykusuz hissediyoruz, çalışamıyoruz, gözümüzü açamıyoruz...

Önce durumu anlayalım:

Bu durumun nedeni, beyninizde yeterli oksijen ve enerjinin bulunmayışı. Yani uykuya ihtiyacınız var.

İnsanın uykusu 4 evreden oluşur. 4. evreye giren bir uykudan uyanmak zordur. "Top atsan uyanmaz" tabiri bu uyku için geçerlidir. Bizim amacımız 3. evrede uyanmak.


Aşağıdaki talimatları uygulayalım:

1) Yatağımıza uzanıyoruz. Uykuya dalma süremize bağlı olarak alarmı kurmamız gerekiyor. Ya da sizde Einstein gibi bir yöntem izleyebilirsiniz.. Peki ne kadar uyumalıyız?

2) Uykuya dalma sürenize, 20-25 dakika ekleyerek alarmımızı kuracağız. Uykuya daldığınız andan itibaren 20-25 dakika uyursanız, 4. evreye girmek üzeresiniz demektir. İşte bu noktada uyanmalıyız. Yani 25 dakikadan fazla uyumasak iyi olur. 


Örneğin:

Ben yaklaşık 10 dakikada uykuya dalıyorum. 
O zaman 10 + 25 = 35 dakika sonra çalacak bir alarm kuracağım.

Birden çok alarm kurmakta fayda var. Ben genelde tek seferde uyanmaya ikna olamıyorum. :)

3) Gözlerimizi kapatıyoruz.

Bu vesile ile uykunun ucundan tadına bakıyor ve beynimizi ikna ederek daha zinde bir şekilde günün kalanına devam ediyoruz.



Bu içerik ©İşlem Atölyesi tarafından üretilmiştir.
Sonraki yazı Önceki yazı
Henüz yorum yapılmamış
Yorum ekle!
Yorum url
başa