Kağıt ile yapabilecek projeler

Eğer benim gibi 90'larda çocukluk yaşasaydınız kağıt ve karton en iyi oyun arkadaşınız olurdu. Sadece kağıt kullanarak onlarca oyun geliştirirdiniz. 

Gazeteler o zamanlarda kupon karşılığında el işi kağıt projeleri verirdi. Daha 6-7 yaşlarındayken bu şekilde çok büyük bir hayaletli şato yaptığımı, evler, arabalar, uçaklar, türlü türlü şeyler yaptığımı hatırlıyorum. 

Şimdilerde bu projeler için günlerce kupon biriktirip beklemeye gerek yok! Hepinizin keyifle yapabileceğinden emin olduğum bu projelere artık çok daha kolay ulaşabilirsiniz. İnanın, bir oyuncağı yapmak, onu oynamaktan çok daha eğlenceli. Üstelik kağıtla yapabileceklerinizin bir sınırı yok! Biraz hayal, biraz çaba, biraz sabır. Hepsi bu!

Bu yazıda kağıtla yapabileceğiniz el işi projelere ulaşabileceğiniz siteleri sizler için derledim.




1. Creative Park:

Canon firmasının ürettiği yazıcılar için geliştirdiği bu site, ücretsiz üye olan herkesin erişimine açık. Genç, yetişkin herkese hitap edebilecek el işi maketler, kartpostallar, tasarım fikirleri tamamen ücretsiz olarak erişime açık. Yapmak istediğiniz projeyi PDF formatında indirerek çıktısını almanız yeterli. Her projede talimat dosyası da mevcut. Renkli olarak yapılış adımları anlatılıyor. Gerisi sizin yeteneklerinize kalmış!




2. Papertoys :

Biraz daha nostaljik ve basit projeler istiyorsanız bu site size göre. Üstelik üyelik istemiyor. İstediğiniz projeyi PDF şeklinde indirerek yazıcınızdan çıkartabilirsiniz. Talimat konusunda biraz eksiklikler var. Bazı projelere yapılış talimatı koyulmamış. Ancak çok üst düzey projeler yer almadığı için talimat dosyasına ihtiyacınız kalmayabilir.




3.  Ravens Blight:

Hayalet, zombi vb korkutucu şeylerden hoşlanıyorsanız, bu projeler tam size göre Projelere erişmek için herhangi bir üyelik istemiyor. Yapımı karmaşık olan projeler de mevcut. Yaparken İngilizce konusunda da kendinizi geliştireceğinizden emin olun.



Bu içerik ©İşlem Atölyesi tarafından üretilmiştir.
Sonraki yazı Önceki yazı
Henüz yorum yapılmamış
Yorum ekle!
Yorum url
başa